Zondelen te koop

Zondelen te koop

In samenwerking met Duurzaam Garrelsweer ontwikkelt LOPEC een zonnedak aan de Stadsweg 44 in Garrelsweer. Daarvoor maken we gebruik van de Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking (SCE), de nieuwe (verbeterde) postcoderoosregeling.

Samen hebben we een model ontwikkeld waarbij u (als u binnen de zogenaamde postcoderoos woont) zondelen kunt kopen. Gedurende 15 of 16 jaar krijgt u dan ieder jaar een bedrag terug, zodat u niet alleen uw inleg terugverdient, maar ook nog een leuk rendement krijgt, meer dan de rente die u met uw spaargeld op de bank zou ontvangen. Daarbij geldt: hoe meer de zon schijnt, hoe meer u terugkrijgt!

Inwoners van Garrelsweer hebben een paar weken voorsprong gekregen bij de inschrijving. Tot ons genoegen hebben zij daarvan gebruikgemaakt: van de 500 participaties zijn er al meer dan 200 ‘verkocht’.

Nu stellen we onze leden graag in de gelegenheid participaties te kopen. In februari gaat het bestuur – bij overintekening – een verdeling maken.

Voorwaarden

Alleen leden van LOPEC kunnen participeren. Maar dat bent u al. Verder kunt u meedoen als u binnen het volgende postcodegebied woont: 9918, 9919, 9913, 9914, 9917, 9918, 9921, 9922 en 9793.

Voorwaarde is ook dat u beschikt over een kleinverbruikaansluiting van maximaal 3x80A.

Hoe werkt het?

Een zonparticipatie kost €100. U kunt aan dit project deelnemen door één of meerdere van deze zonparticipaties te kopen van LOPEC. Over de eenmalige inleg is geen btw verschuldigd. LOPEC investeert dit bedrag in het zonnedak in Garrelsweer. Door aan het project mee te doen, ontvangt u zogenaamde ‘uitkeringsrechten’. De jaarlijkse uitkering waarop u recht krijgt, bestaat uit een vergoeding per opgewekte kWh.

De totale vergoeding die u per jaar ontvangt, is gekoppeld aan de hoeveelheid energie die het zonnedak opwekt en het aantal participaties dat u bezit. Hoe meer de zon schijnt, hoe hoger uw vergoeding.

LOPEC verkoopt de opgewekte stroom aan energiebedrijf Energie VanOns, de gezamenlijke energiemaatschappij van de coöperatieve beweging in Groningen, Friesland en Drenthe. Dus als u klant bent of wordt van EnergieVanOns, neemt u stroom af die voor een deel in de buurt is opgewekt! Bovendien ontvangt LOPEC voor elke klant van Energie VanOns jaarlijks een bedrag, dat besteed wordt aan duurzame initiatieven in Loppersum, Wirdum of Garrelsweer.

Meer weten?

Op onze website (www.lopec.nl/zon2) staan alle relevante documenten. Vooral in het Informatiedocument kunt u meer lezen over hoe het werkt.

Belangstelling?

Stuur een mailtje naar info@lopec.nl en laat weten voor hoeveel zondelen u belangstelling heeft.

Hebben uw buren ook belangstelling, maar zijn die nog geen lid? Geen probleem! Lidmaatschap kost nog steeds maar éénmalig € 15,00.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *