Workshop Klimaatgesprekken start 12 oktober in Garrelsweer

Workshop Klimaatgesprekken start 12 oktober in Garrelsweer

Het klimaat verandert. Niet ergens in de toekomst, maar nu. En het recente rapport van IPPC geeft aan dat het veel sneller dan gedacht veel erger wordt. Veel mensen maken zich daar zorgen over en willen bijdragen aan een oplossing. Maar hoe dan? De workshopreeks van Klimaatgesprekken helpt je op weg.

In de workshopreeks bespreek je met een kleine groep streekgenoten (maximaal 8 personen) wat je kunt doen om je leven klimaatvriendelijker in te richten, op een manier die past bij wat jij wilt en kan. Samen met de begeleiders en de andere deelnemers, denk je na hoe je bewuste keuzes kunt maken en op jouw beurt anderen kunt inspireren. De thema’s die we bespreken zijn 1: het klimaat en wij, 2: wonen, 3: voedsel, 4 reizen, 5: consumeren, 6: gesprekken over het klimaat met je omgeving.

Onze insteek hierbij is: humor, hoop en handelingsperspectief. Hoe bedreigend de klimaatveranderingen ook zijn, we gaan het niet redden met doemdenken en onszelf in de put praten. Met elkaar kunnen we zorgen voor heel veel druppels op de gloeiende plaat. En daarnaast hebben we uiteindelijk ook invloed op onze overheid en op de producten die de industrie levert.

De workshopreeks start op dinsdag 12 oktober, aanvang 19:30. De volgende workshops zijn steeds 14 dagen later; de laatste workshop uit de reeks is op dinsdag 21 december. De workshops worden gehouden in Het Oude Kerkje, Stadsweg 31 in Garrelsweer (vlakbij bushalte lijn 60 Groningen – Delfzijl). Opgeven kan via de website van de stichting Klimaatgesprekken: klimaatgesprekken.nl  Je ontvangt een boek en werkschrift. Klimaatgesprekken vraagt een bijdrage van € 45, – voor de zes workshops. Voor wie deze bijdrage een te hoge drempel is, proberen we in overleg een andere afspraak maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *