Van model- naar een coöperatief contract bij EvO

Van model- naar een coöperatief contract bij EvO

Bericht van Energie VanOns:
Alle klanten betalen vaste leveringskosten, ook wel vastrecht genoemd. Het vastrecht stijgt voor alle contracten in het nieuwe jaar licht naar 0,232055 per dag. Echter: het vastrecht voor klanten met een modelcontract stijgt per 1 januari 2024 naar 2,11 € per dag. Dat is op dit moment nog € 6,50 per maand, dus het is een forse verhoging. We vragen jullie als coöperatie ons te helpen jullie leden die een modelcontract hebben te attenderen op deze stijging en hen aan te raden om over te stappen naar een coöperatief contract.

Waarom overstappen van Model naar Coöperatief?

Veel van de coöperatieve klanten van het eerste uur hebben op dit moment een modelcontract. Om hen blijvend goede tarieven te kunnen bieden, hebben we het coöperatieve contract gelanceerd: HET alternatief voor een modelcontract. Om te voorkomen dat we begin volgend jaar overlopen worden door klanten die gaan voor het goedkoopste tarief, hebben we het sterk verhoogd en willen we mensen stimuleren over te gaan naar een coöperatief contract. Het coöperatieve contract is net als het modelcontract maandelijks opzegbaar en is ook verder vergelijkbaar. Klanten kunnen dus elke maand overstappen van model naar coöperatief.

Alle klanten met een modelcontract zijn per mail al geïnformeerd, maar we merken dat niet iedereen de mail goed leest. Met als consequentie dat sommigen na een jaar met onverwachte kosten worden geconfronteerd. Daarom ons verzoek: attendeer jullie leden op de stijging en adviseer hen om over te stappen naar het coöperatieve energiecontract. Mensen die een modelcontract hebben kunnen in principe elke maand overstappen naar een andere vorm van contract, dat hoeft dus niet per se vóór 1 januari.

Kijk voor het volledige overzicht van contractsoorten en tarieven: https://energie.vanons.org/tarieven/contracten-overzicht/

Bestaande klanten kunnen die overstap zelf doen in de Mijn VanOns omgeving, of hulp vragen bij onze klantenservice.

Meer veranderingen in 2024

Er zijn heel wat veranderingen voor je energierekening vanaf 1 januari 2024. De energiebelasting voor gas gaat omhoog, die op stroom gaat omlaag. Het prijsplafond verdwijnt, en Energie VanOns komt vanaf 1 maart met een vaste kostencomponent de teruglevering van zonnestroom.
Hier vind je alle veranderingen op een rij: Wat verandert er in 2024 voor je energierekening?

Wat betreft de vaste terugleveringskosten: De steeds groter wordende teruglevering van zonnestroom door huishoudens brengt steeds meer kosten voor leveranciers met zich mee – zeker ook voor Energie VanOns, omdat we in vergelijking met andere leveranciers veel klanten hebben met zonnepanelen. Het aanpassen van onze contracten in 2024 is voor ons noodzakelijk om op een verantwoorde wijze te kunnen blijven bouwen aan een toekomstbestendige energievoorziening. De maatregel geldt voor mensen met zonnepanelen die meer dan 1000 kWh per jaar terugleveren. Lees hier alle details over de vaste terugleveringskosten en de staffels.

Meer informatie

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Op onze website vind je antwoord op onze veel gestelde vragen: www.energie.vanons.org/klantenservice

Staat je vraag er niet tussen? Dan staat onze klantenservice voor je klaar. Je kunt ons telefonisch bereiken op 085-0160111 of stuur een e-mail naar klantenservice@energievanons.org

Eén gedachte over “Van model- naar een coöperatief contract bij EvO

  1. Henriëtte Wieringa-Kersaan

    Wij hebben een vast contract van 1 jaar, in september ingegaan. Wat is een modelcontract? En kan men van een lopend vast 1-jarig contract beter overstappen naar een coöperatief contract? En is dat boetevrij?Onze zonnepanelen liggen op een coöperatief dak van Lopec. Geldt dan hetzelfde als voor een particulier met panelen op eigen dak?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *