Steun Je Medemens weer één van de goede doelen van LOPEC

Steun Je Medemens weer één van de goede doelen van LOPEC

De Stichting Steun Je Medemens (SJM) viel voor de tweede maal ín de prijzen’ bij de Lopster EnergieCoöperatie (LOPEC). Eens  per jaar kan de coöperatie een uitkering doen aan plaatselijke doelen. Dat gebeurt vanuit de winstuitkering die Lopec ontvangt van Energie vanOns, de energiemaatschappij waaraan LOPEC alle opgewekte stroom levert.

De winstuitkering bedroeg dit jaar € 3090,- De leden van LOPEC bepaalden in de onlangs gehouden Algemene Ledenvergadering dat er drie doelen voor een uitkering in aanmerking komen. Stichting SJM was één daarvan. SJM ontving € 1030,- De twee andere worden binnenkort bekendgemaakt.

Stichting SJM ondersteunt mensen die (net) niet voor de voedselbank in aanmerking komen met voedselpakketten, verzorgingsproducten, kleding en cadeaus voor (kinder)verjaardagen, kerst, Sint Nicolaas, etc. Vorig zomer werden ook vakantiebestedingen geregeld voor kinderen die er tijdens de schoolvakanties niet even tussenuit kunnen. SJM wordt gefinancierd uit donaties en uit verkopen vanuit de winkel op het parkeerplein achter Waardevol Leven aan de Badweg in Loppersum. Dringende oproep: voor de winkel en voor de vakantiebestedingen is de Stichting naarstig op zoek naar vrijwilligers die een paar uur per week willen meedraaien.

Op de foto: bestuursleden en oprichters Anita Stuts en Hanneke Huizenga van SJM met de cheque van LOPEC.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *