ZON2: Een tweede zonnedak

LOPEC realiseert samen met de commissie Duurzaam Garrelsweer een zonnedak met 244 zonnepanelen aan de Stadsweg 44 9918LL te Garrelsweer. 

Duurzaam Garrelsweer heeft LOPEC gevraagd een beschikbaar dak te ontwikkelen. De reden is dat Duurzaam Garrelsweer geen coöperatie is, wat wel een voorwaarde is. Het dak is mede ontwikkeld in het kader van de regeling Zon erop, Asbest eraf en de nieuwe Postcoderoosregeling, die eenvoudiger is dan de oude regeling van ons eerste zonnedak. Het aanbod is 500 zonnecertificaten (à €100), met een vergoeding per opgewekte kWh van 5,5 eurocent. Voor een relatie met de opbrengst van het dak heeft Garrelsweer bewust gekozen. Het had ook een saai financieel product kunnen zijn, maar mensen worden dubbel blij als de zon schijnt: niet alleen omdát de zon schijnt maar ook omdat dit direct gevolgen heeft voor de vergoeding. Het resulteert in €140, na 15 of 16 jaar. Deelnemers moeten wel lid zijn of worden van LOPEC. Voor LOPEC komt €20.000 beschikbaar, dat ingezet kan worden in volgende projecten. Er zijn minimaal 18 deelnemers nodig, die maximaal 50 certificaten kunnen afnemen. Er zijn risico’s, maar die zijn niet groot, kleiner zelfs dan in de oude regeling aan de orde is. Er moeten nog wat details worden ingevuld. Daarna wordt er voorlichting gegeven in Garrelsweer, want Garrelsweersters krijgen voorrang. Mochten daarna nog certificaten over zijn, dan worden ze aangeboden aan de leden die binnen de Postcoderoos wonen

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 23 november j.l. hebben de leden goedkeuring verleend om door te gaan met het realiseren van een zonnedak in Garrelsweer. Hieronder vindt u de stukken m.b.t. het dak.

Reglement SCE_LOPEC_23nov21

Besluit ZON2_LOPEC_23nov21

Informatiedocument – LOPEC ZON2_23nov21

DeelnemersOVK LOPEC zonnedak Rodenboog_23nov21

Het bestuur blijft op zoek naar nieuwe locaties.  Een dak dat gunstig ligt, bij voorkeur asbestvrij, en stevig genoeg voor ongeveer 200 panelen. Het bestuur is momenteel in gesprek met een aantal dakeigenaren. Maar het staat open voor suggesties. Heeft u een dak beschikbaar? Weet u een dak? Mail even. En heeft u belangstelling voor deelname aan Zon2? Laat het ons weten. Investeer in uw eigen stukje zon!