LOPEC op koers

LOPEC op koers

LOPEC heeft in het eerste halve productiejaar met 198 panelen op haar zonnedak ruim 38.000 kWh stroom opgewekt. De productie heeft per saldo voor een opbrengst van € 1.425 (exclusief btw) gezorgd. Als de productie zo doorgaat, komt LOPEC uit boven de prognoses.

Rekening was gehouden met een opbrengst van ongeveer 250 kWh per paneel. Tot aan de jaarwisseling is daarvan al 191 kWh gerealiseerd! Een mooi resultaat dus voor de 25 deelnemers aan het zonnedak. Voor deelnemers die stroom afnemen van de energiemaatschappij NLD vindt verrekening van de energiebelasting automatisch plaats. Anderen kunnen bij hun eigen energieleverancier, al naar gelang de opbrengst per paneel, de energiebelasting terug claimen. Zij ontvangen aan het einde van het productiejaar hun certificaat van opbrengst, die dan bij de meeste leveranciers wordt verrekend op de eerstvolgende jaarrekening. De energiebelasting bedraagt ongeveer 70% van de stroomnota.

Niet elke energiemaatschappij blijkt echter mee te willen werken. Ook RWE/Essent heeft aangegeven de postcoderoosvoordelen niet te willen verrekenen. In een brief aan LOPEC en Buurkracht heeft Essent geschreven als compensatie geen kosten in rekening te zullen brengen voor de overstap naar een andere leverancier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *