Gezonder leven – Schoner produceren

Gezonder leven – Schoner produceren

Boeken lenen van LOPEC!

Een deel van de premie die LOPEC ontving van EnergieVanOns (dankzij de klanten uit Loppersum) is besteed aan de aanschaf van boeken van voedingsdeskundige Rineke Dijkinga. Daarmee wil LOPEC bijdragen aan een gezondere leefwijze en aan een minder belastende voedselproductie. 

Rineke Dijkinga komt zaterdag 12 juni zelf de boeken brengen bij ‘t Hoge Heem. Ze geeft ons dan een toelichting op haar ideeën over een gezonde leefwijze en het belang en het effect van gezonde voeding. Ze is zo enthousiast over ons initiatief dat ze een paar extra boeken toevoegt.

Rineke wil met haar boeken bijdragen aan een maatschappij waar de volgende drie doelstellingen leidend zijn: (1) goed voor het milieu (2) goed voor de gezondheid (3) aanpak van de voedselongelijkheid. Kijk vooral ook op haar website voor nog meer informatie over gezonde voeding en ook heerlijke recepten!

U kunt de boeken lenen (geheel gratis!) via Zorgcoöperatie Loppersum. Bijvoorbeeld tijdens de koffie-ochtend op dinsdagmorgen in het Dorpshuis en tijdens de Open Inloop in de bibliotheek op donderdagmiddag, als die weer gaan draaien.

We hebben deel 1 en deel 2 van het boek ‘Weten van (h)eerlijk eten’ plus een paar van haar laatste boeken waar duurzaamheid een nog grotere rol speelt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *