Gezocht: energiecoaches en klussers

Gezocht: energiecoaches en klussers

De enorm stijgende energieprijzen worden een groot probleem voor heel veel mensen. Een van de manieren om dit aan te pakken is te kijken waarop bezuinigd kan worden. De gemeente wil erbij helpen. Daarvoor zet ze brigades in van energiecoaches en energieklussers.

De gemeente wil beginnen met de huishoudens met het laagste energielabel in combinatie met een laag inkomen. Op aanvraag komt de energiebrigade bij mensen thuis. De energiecoach kijkt waar bezuinigingen mogelijk zijn en de klusser gaat meteen aan de slag. Denk aan tochtstrips, radiatorfolie, radiatorventilatoren, waterbesparende douchekop en de temperatuur van de CV op 60 °C. De energiecoach kan ook adviseren het gedrag iets aan te passen (bijvoorbeeld met lagere temperaturen wassen of de was buiten hangen).

Voor dit belangrijke werk heeft de gemeente mensen nodig. Op dit moment worden er al gesprekken gevoerd met aspirant-energiecoaches, maar er zijn er meer nodig. Ze kunnen een basistraining voor energiecoach krijgen. Maar nog dringender: er zijn klussers nodig! Zie de profielen: energiecoach en energieklusser. Men krijgt een vergoeding en de brigade kan bovendien beschikken over auto’s van Deelslee.

Inlichtingen en aanmeldingen: m.stolze@eemsdelta.n

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *