Bijenwerkgroep Loppersum krijgt ruim € 1.600 van LOPEC

Bijenwerkgroep Loppersum krijgt ruim € 1.600 van LOPEC

De Bijenwerkgroep Loppersum kan een bijdrage van € 1.682 tegemoet zien dankzij de leden van LOPEC, de Lopster Energiecoöperatie.

Tijdens de jaarvergadering kozen de leden van LOPEC in meerderheid voor het Bijenproject. Het project – een initiatief van enkele dorpsbewoners – richt zich op het natuurlijk(er) en bloemrijk(er) inrichten van bebouwde kommen, weilanden en bermen in de gemeente. Op die manier wil de werkgroep bevorderen dat insecten en mensen een betere leefomgeving krijgen en dat bestuiving van allerlei vruchtgewassen wordt verbeterd. De werkgroep maakt zich ook sterk voor tuinen die zo weinig mogelijk zijn betegeld.

De ledenvergadering van LOPEC heeft wel een voorwaarde gekoppeld aan de toezegging: betrek zo veel mogelijk scholen/jeugd bij het project.

Het bedrag van € 1.682 komt uit de jaarlijkse wederverkopersvergoeding die LOPEC krijgt voor alle bewoners van het dorp Loppersum die energie afnemen van Energie VanOns (EvO). Dit is de coöperatieve energiemaatschappij voor Groningen, Friesland en Drenthe, waaraan LOPEC en andere coöperaties de stroom leveren die zij op verschillende manieren opwekken. EvO staat inmiddels in de Consumentenbond Top10 op de gedeelde eerste plaats van groenste stroomleveranciers. De winst die EvO maakt, komt op deze manier ten goede aan het eigen dorp en de eigen regio.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *