Actie om huishoudens simpel energie en geld te laten besparen

Actie om huishoudens simpel energie en geld te laten besparen

Deze week zijn de flyers huis-aan-huis verspreid in Loppersum, Wirdum en Eenum. Op de website van LOPEC  zijn instructiefilmpjes te zien van alle merken cv-ketels. Tjitse Mollema: ‘De meeste cv-ketels staan standaard veel te heet ingesteld. Door de temperatuur van het verwarmingswater naar 60 graden terug te brengen, werkt je ketel efficiënter. Zo bespaar je veel gas en daarmee energie en geld. Dat kan oplopen tot wel 60 euro per jaar.’ LOPEC is een van energiecoöperaties die meedoen met deze landelijke actie. Huishoudens die hun ketel lager zetten kunnen ook nog duurzame prijzen winnen.

Cv-ketel op 60 graden: efficiënter gebruik, effectieve besparing

Een cv-ketel staat vanuit de fabriek standaard afgesteld op 85 graden, veel heter dan voor de meeste huizen nodig is. Met een simpele handeling is de temperatuur van het verwarmingswater (dus niet het warme douche- of kraanwater!) makkelijk naar 60 graden te brengen. Kijk op https://zetmop60.nl/lopec.

‘Meestal is het niet meer dan een simpele draai aan de knop, waarmee je al gauw tientjes per jaar bespaart. Bovendien wordt je woning energiezuiniger, terwijl je comfort en warmte gelijk blijven. Een kleine moeite om iets goeds te doen voor het klimaat’, aldus Mollema van LOPEC.

Campagne

Voor de campagne Zet ‘m op 60! Werkt LOPEC samen met Urgenda. Doel van de campagne is de uitstoot van CO2 zo veel mogelijk terug te dringen. De campagne wordt onderschreven door vrijwel alle fabrikanten van cv-ketels. Huishoudens die meedoen aan de actie maken kans op duurzame prijzen; als hoofdprijs betaalt Urgenda een jaar lang de energierekening. Doet een huishouden via LOPEC mee aan de actie, dan maakt LOPEC zelf ook nog kans op 2.500 euro voor een initiatief voor duurzaam opgewekte energie in de buurt.

2 gedachten over “Actie om huishoudens simpel energie en geld te laten besparen

  1. Goed dat er een actie is om mensen bewust te maken van energie en het besparen op energie. Ik heb kort geleden allemaal glas vervangen in mijn nieuwe woning en ben overgegaan op tripe glas. Alle beetjes helpen en dit is pas de eerste stap, ik wil zeker nog andere dingen aanpakken op het gebied van duurzaamheid.

  2. Goed om te weten dat ketel afgesteld zijn op 85 graden. Wij zouden ook graag wat geld willen besparen op onze energierekening. Ik ga kijken of ik de temperatuur zelf kan verlagen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *