LOPEC-leden gaan praten over windmolens

Donderdag 31 mei houdt LOPEC een bijzondere ledenvergadering. Het bestuur gaat praten met de leden over eigen dorpsmolens van 15 meter hoog.

LOPEC heeft al een zonnedak. Wind erbij zorgt voor een betere energiemix, verspreid over het jaar. Natuurlijk is ‘wind’ in het landschap best zichtbaar. Over of dit mooi of lelijk is, zijn de meningen verdeeld. Daarover willen we graag met elkaar in gesprek.

LOPEC heeft al intensief overleg met de eigenaren van Eikemaheert (Stedumerweg). Eikemaheert is van plan een windmolen voor eigen gebruik te bouwen en de plaatsing van twee windmolens voor LOPEC toe te staan. Ook is er overleg met windmolenproducent EAZ, de gemeente en de provincie.

Net als bij ons zonnedak zoeken we participanten. Participanten dragen bij aan de opwek van onze lokale groene stroom. Ze verdienen hun inleg terug via belastingkorting op hun stroomrekening. Om te mogen participeren is lidmaatschap van LOPEC een eerste voorwaarde.

Iedere dorpeling is van harte welkom op donderdag, 19.30 uur, in het Dorpshuis. Natuurlijk hebben alleen de leden stemrecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *